Kuchyňský koberec - praktické rady

Kuchyňský koberec - praktické rady

Kuchyňský koberec - praktické rady

Kuchyně je bezpochyby jedinečným interiérem každého domova. Právě v tomto prostoru tráví rodina nejvíce času společnou přípravou a konzumací jídel. Je to také místnost, kde není špína náročná – přece každému něco při vaření upadne.

Pro snadnější udržování čistoty v kuchyni a ochranu parket či dlažby se vyplatí použít koberec, který svými vlastnostmi a strukturou bude pohodlný, snadno se čistí a potěší svým vzhledem.

Jaký koberec do kuchyně vybrat?

Velikost, barva a vzor jsou velmi individuální záležitosti. V závislosti na místnosti, jejím charakteru a osobních preferencích si můžete vybrat koberce jednotné, vzorované, tlumené barvy nebo vícebarevné.

Pomocí barev a vzorů můžete zcela změnit vzhled místnosti. Pokud tedy chcete do kuchyně vnést teplo domova, zvolte béžový, hnědý, krémový nebo ecru koberec. Pokud je nábytek a stěny v tlumených barvách a chcete prolomit míru – nejlépe poslouží koberce se vzory, geometrickými nebo typickými kuchyňskými potisky.

Nejdůležitější je však vybrat vhodnou technologii výroby. Dlouholeté zkušenosti nám dovolují říci, že do kuchyně jsou nejlepší koberce SIZAL se smyčkovým vlasem a ty, které lze prát v pračce.

Koberce SIZAL jsou unikátní produkty. Vyráběly se metodou „plochého“ tkaní. To znamená, že se fleece nestříhá jako u tradičního koberce, ale je uvnitř složen a vytváří smyčky po celém povrchu. Díky tomuto běhounu se do rouna nedostanou žádné nečistoty ani prach a k vyčištění stačí pravidelné vysávání. Na větší nebo mokré skvrny použijte vlhký hadřík. Zajímavostí je, že koberce SIZAL lze použít i v exteriéru. Jsou perfektním doplňkem k úpravě terasy nebo balkonu, protože jsou plně odolné vůči povětrnostním vlivům a UV záření.

Sisalové koberce

Předložky na prádlo jsou také skvělé jako dekorace do kuchyně. Jedná se o produkty, které se extrémně snadno udržují v čistotě. V případě znečištění stačí koberec jemně složit na kostky, vložit do pračky a vyprat při teplotě do 30°C.

Prací koberce

Z jakého materiálu by měl být kuchyňský koberec?

Syntetická vlákna jsou bezesporu nejodolnější vůči oděru, hnětení a čištění. Polypropylen a polyester jsou nejlepší materiály v kuchyni. K jejich vyčištění stačí vysát a v případě větších skvrn - mokrý hadřík.

Vyplatí se také vybrat koberec s pogumovaným protiskluzovým dnem nebo zvážit nákup protiskluzové podložky. Výrazně tak zvýšíte úroveň bezpečnosti a zabráníte klouzání koberce po mokrých nebo kluzkých dlaždicích.

Kuchyňský koberec - krásný doplněk k aranžmá a snáze se udržuje v čistotě.

Follow us on Facebook