Koberec s třásněmi - letošní aranžérský hit

Koberec s třásněmi - letošní aranžérský hit

Koberec s třásněmi - letošní aranžérský hit

Koberec s třásněmi je aranžérským doplňkem, který se vrací ve velkém stylu. Jde o módní a univerzální prvek interiérového designu, který se stále častěji vyskytuje v našich bytech. Pomáhá zvýraznit charakter místnosti a dodat jí požadovanou atmosféru. Co stojí za to vědět o tomto aranžérském doplňku? Jak peru a pečuji o koberec se třásněmi?

Koberec s třásněmi - kobercový trend roku

Třásňové koberce jsou jedním z kobercových trendů posledních sezón. Mnoho nasvědčuje tomu, že s námi zůstanou déle. Většina modelů je inspirována retro stylem, který umožňuje dodat interiéru charakter a rozbít rutinu. Třásněný koberec do obývacího pokoje je oblíbeným doplňkem používaným ve stylech jako: boho, vintage nebo eklektický. Jsou dostupné v různých barvách, takže je lze s úspěchem použít pro mnoho aranžmá. Koberec s třásněmi v šedé, béžové, bílé nebo krémové barvě jsou jen některé z návrhů, které si pro nás výrobci koberců připravili. Malý nebo velký koberec s třásněmi – základním rozlišovacím znakem jsou třásně. V závislosti na modelu mohou mít různou délku. Často jsou ve fázi výroby šity ozdobným strojovým stehem, někdy s použitím nití v kontrastních barvách, jindy v tlumených barvách. Obdélníkový nebo kulatý koberec s třásněmi - třásně lze splétat různými způsoby, což také dodává tomuto typu doplňků charakter. Třásněné obdélníkové koberce je mají zpravidla pouze na krátké nebo dlouhé straně, méně často na všech koncích. Za zmínku také stojí, že výrobci nabízejí různé modely, pokud jde o tvary, včetně: kulatého koberce s třásněmi, obdélníkového nebo čtvercového.

Barevné koberce s třásněmi

Tlumené barvy, například bílý koberec s třásněmi, není jedinou nabídkou výrobců tohoto typu aranžérských doplňků. Můžeme zvolit i model ve výraznější barvě. Módním řešením je velký koberec s třásněmi v pastelových barvách, např. mátová, pudrově růžová nebo světle modrá. Barevné obdélníkové nebo kulaté koberce s třásněmi mohou být atraktivním doplňkem mnoha interiérů. Jeho barevnost se vyplatí zkombinovat s dalšími dekorativními prvky v místnosti, které podtrhnou charakter celku.

Jak vyčistit třásňový koberec?

Jak prát třásňový koberec? Jak vyčistit tento typ aranžérského doplňku, aby nám sloužil roky? Koberec s třásněmi je efektním aranžérským doplňkem, který se nejčastěji umísťuje do obývacího pokoje, jídelny, méně často do ložnice nebo dětského pokoje. Stojí za to zajistit, aby si své kouzlo uchovalo po léta. Ať už se jedná o černý nebo bílý třásňový koberec, základním principem péče je pravidelné čištění. Nezapomínejte ani na vysávání, které pomůže při systematickém odstraňování škodlivin v podobě pylu a prachu. Jak vyperu třásňový koberec, aby si zachoval všechny své vlastnosti? Na praní koberců používejte speciální prostředky. Použití nesprávné přípravy může způsobit, že se třásňový holičský koberec zhorší nebo bude náchylnější ke vzniku skvrn. Ať už je to černý nebo béžový koberec s třásněmi – uklidíte ho doma, aniž byste museli chodit do prádelny. Je však na místě pamatovat na správné vysušení, aby třásně zůstaly v přirozeném továrním uspořádání. Neprohýbají se pak a třásňový koberec zůstane po dlouhou dobu stylovým aranžérským doplňkem. Třásněné berberské koberce jsou obvykle tkané na bavlně, která ji pomáhá udržovat v čistotě. Navíc krásně vypadá a dodává interiéru jedinečný charakter. Je to skvělý aranžérský doplněk pro lidi, kteří rádi experimentují s designem interiéru bytu.

Proč třásňový koberec?

Proč byste se měli rozhodnout pro třásňový koberec? Nelze popřít, že takové modely jsou trendem posledních sezón. Jsou proto atraktivním doplňkem většiny interiérových stylizací. S jejich pomocí můžete dosáhnout mimořádného efektu. Například béžový koberec s třásněmi skvěle zapadne do tlumených i výraznějších interiérů. Koberec do obývacího pokoje s třásněmi, stejně jako do jakékoli jiné místnosti v bytě, by měl být protiskluzový. To je důležité, zvláště pokud v domě žijí malé děti, které běhají a mohou snadno uklouznout. Stále více výrobců vyrábí standardně třásňové koberce s protiskluzovou spodní stranou. Díky tomu neklouže po podlaze – bez ohledu na to, zda se jedná o dřevěné parkety, panely nebo dlažbu. Pokud již znáte odpověď na otázku, jak prát třásňový koberec, můžete také s plným vědomím říci, že udržet jej v čistotě není žádná výzva. Čistí se stejně jako tradiční koberec, při sušení je třeba věnovat zvláštní pozornost třásním. Koberec s třásněmi šedý, bílý nebo béžový - bez ohledu na jeho barvu doporučují dekoratéři tento typ aranžérských doplňků do místností v minimalistickém stylu.

Koberec s třásněmi

Follow us on Facebook