Koberec jako mramor - motivy kamene jsou velmi módní.

Koberec jako mramor - motivy kamene jsou velmi módní.

Koberec jako mramor - motivy kamene jsou velmi módní.

Mramorový koberec je módní doplněk, se kterým získáte stylový a originální design interiéru. Toto řešení se často volí při zařizování místností v moderním, art deco nebo klasickém stylu. Zjistěte, s čím kombinovat mramorový koberec a proč se tento doplněk stal jedním z bestsellerů letošní sezóny.

Mramorovaný koberec - inspirovaný přírodou

Mramorový koberec je inspirován přírodní horninou. Již ve starověku se mramor používal jako stavební, architektonický a sochařský materiál. Jsou známí mj mramory z Carrary v Itálii a z ostrova Bra v Chorvatsku. V Polsku se ložiska této horniny nacházejí v Sudetech. Mramor je považován za odolný materiál. Vyrábí se v různých barvách. V případě koberců je nejčastějším kobercem šedý, bílý nebo černý mramor. Díky takto univerzálním barvám ji lze kombinovat prakticky s jakýmkoliv aranžérským doplňkem. Koberec jako mramor čerpá inspiraci z přírody, díky čemuž se dokonale hodí k mnoha nápadům na interiérový design.

Mramorový koberec - stylový aranžérský doplněk

Koberec - mramorový vzor je stylový aranžérský doplněk, který podtrhne charakter interiéru. Může to být trochu cool. Často se však používá jako tónovací prvek dekoru, zdůrazňující modernost a nadčasovost místnosti. Mramorový koberec může imitovat podlahy z tohoto materiálu. Oproti studené skále má však pěknou strukturu. Jeho povrch může být lehce lesklý, což přispívá k tomu, že se pěkně třpytí na přirozeném i umělém světle. Díky vláknům příjemným na dotek je příjemné šlápnout na mramorový koberec bosýma nohama. Kvalitní materiál se nedeformuje, což je také výhoda tohoto aranžérského doplňku. Bílý mramorový koberec, stejně jako černý nebo šedý, je ceněn pro své četné přednosti. Jedním z nich je, že materiál může z dálky klamavě napodobovat přírodní kámen. Výrobci nabízejí různé barevné modely, což vám umožní najít koberec šitý na míru vašim individuálním potřebám a nápadům na uspořádání. Mramorový koberec může mít pogumované dno, díky kterému se nepohne ani nepoškodí podlahu. Výhodou kvalitních modelů je snadné čištění, tepelná izolace a odhlučnění místnosti. Jsou dostupné za přijatelné ceny, což také hovoří v jejich prospěch. Černý, bílý nebo šedý mramorový koberec je stylový, elegantní, designový a moderní doplněk, který si získal přízeň mnoha interiérových designérů a uživatelů.

Mramorový koberec – proč se to vyplatí?

Vyplatí se mramorový koberec zvolit takový aranžérský doplněk? Efekt získaný tímto prvkem dekoru je originální a nadčasový. Proto byste měli zvážit jeho použití ve vaší domácnosti. Toto řešení je velmi oblíbené a má mezi uživateli pozitivní názory. Koberec - mramorový vzor imituje podlahu z tohoto vzácného materiálu. To je jedna z výhod, které uživatelé tohoto typu doplňku uspořádání věnují pozornost. Oproti studenému kameni si můžete lehnout na koberec a užívat si příjemnou strukturu materiálu. Na internetu lze najít mnoho názorů potvrzujících, že černý, bílý nebo šedý mramorový koberec je ideálním řešením do mnoha interiérů. Není divu, že je to jeden z nejvyhledávanějších aranžérských doplňků této sezóny.

Mramorový koberec – s čím kombinovat?

Šedý, bílý a černý mramorový koberec jsou nejběžnější barvy mezi mramorovými modely. Tuto položku lze kombinovat s mnoha styly, včetně, ale bez omezení na, moderní, art deco nebo klasické. Vyplatí se však zvolit takovou barvu materiálu, aby ladila s ostatními doplňky, např. závěsy nebo barvou čalounění. Bílý mramorový koberec, stejně jako černý nebo šedý, se bude hodit prakticky do každého interiéru - ložnice, pracovny, obývacího pokoje nebo předsíně. Stává se také, že uživatelé používají ve svých koupelnách malé koberečky tohoto typu. Mramorový koberec je nepochybným hitem letošní sezóny. Neustále rostoucí obliba tohoto typu aranžérských doplňků nám umožňuje věřit, že budou v módě i v následujících sezónách. Mnoho příkladů aranžmá s jejich účastí lze nalézt na blozích interiérového designu a v interiérových časopisech. Mramorovému koberci nelze upřít, že je stylovým a elegantním doplňkem, který svým designem doplňuje aranžmá.

Mramorový koberec

Follow us on Facebook